Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022

Üniversitemiz Akademisyenlerinden Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş Editörlüğünde “Avrupa’da Türk Toplumu” İsimli Kitap Yayımlandı

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş editörlüğünde “Avrupa’da Türk Toplumu” isimli kitap yayımlandı. Kimlik, Uyum ve Katılım alt başlığıyla Avrupa’daki Türk toplumunu ele alarak Avrupa’da yaşayan insanımızı bütün yönleriyle anlama ve araştırma çabasının bir ürünü olarak ortaya çıkan kitap, yaklaşık bir yıllık zaman diliminde alanında uzman isimlerin kaleme aldığı on beş ayrı yazının bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur.  Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ahmet Güven ile Göç ve Yoksulluk Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Emre Yıldırım’ın da yazılarının yer aldığı eser, iş gücü göçünün 60. yılında Avrupa’da yaşayan Türk toplumunun kimlik, uyum ve katılım süreçlerini ele almayı ve alana mütevazı bir katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.