Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2024

Gösterim: 133

Rektörümüz Tarihi Pertevniyal Hastanesi Restorasyon Çalışmalarımızı Yerinde İnceledi

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, tarihi Pertevniyal Hastanesi restorasyonunda incelemelerde bulunarak çalışmalar ile ilgili Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Abdullah Küçük ve yüklenici firma ARS Restorasyon İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi yetkililerinden detaylı bilgiler aldı. Restorasyon çalışmalarının ne aşamada olduğu, Üniversitemize tahsis edilen yapının ve mücavir alanın gelecekte nasıl bir kullanıma sahip olabileceği, peyzaj düzenlemesi için projelerinin hazırlanması ve Bandırma’ya hizmet veren bir yaşam alanı haline getirilmesi hakkında bilgi aldı. 

30 Mart 2021 tarihinde Üniversitemiz, Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi arasında “Pertevniyal Devlet Hastanesi Restorasyonu İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır. İş birliği protokolü gereğince, Üniversitemizin kullanımında olacak Pertevniyal hastane binasının restorasyonu için bütçesi Balıkesir Valiliği tarafından Bandırma Belediyesi’ne aktarılmış, restorasyon çalışmalarını Bandırma Belediyesi üstlenmişti. Yüklenici firmanın 18.07.2022 tarihi itibarıyla ekonomik gerekçelerle restorasyon çalışmalarını bırakması üzerine restorasyon çalışmalarına bir süreliğine ara verilmişti. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı nezdinde Üniversitemizin gerçekleştirdiği girişimler neticesinde binanın restorasyonunda kullanılmak üzere 2023 yılı için Üniversitemize bir bütçe tahsis edilmiştir. 12.05.2023 tarihinde Üniversitemiz tarafından restorasyon ihalesi yapılmış, 16.06.2023 tarihinde de yüklenici firma ile sözleşme imzalanmış ve 19.06.2023 tarihinde ise restorasyon çalışmaları olarak yeniden başlamıştır.

Restorasyon, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımızda görevli mimar ve mühendislerimizin denetiminde, “Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylı restorasyon projesine” uygun bir şekilde ilerlemektedir.

4.012 m2 toplam alan içerisinde 610 m2 kapalı alanı bulunan binanın zorlu hava koşullarından etkilenmemesi için öncelikle çatı bölgesi tamamlanmıştır. Tarihi Pertevniyal Hastanesi restorasyon sürecinin ise Üniversitemizin kuruluşunun 9. yılında, Ağustos 2024 tarihi itibariyle bitirilmesi öngörülmektedir.


Fotoğraflar